RYCHLÁ ROTA

Pomoc pro začínající lokální iniciativy při plánování veřejné kampaně.

O RYCHLÉ ROTĚ
V rámci programu Rychlé granty nabízíme už třetím rokem podporu pro vybrané lokální iniciativy. Jedná se většinou o sdružení aktivních občanů a občanek, kteří se spojí při řešení aktuální kauzy v místě, kde žijí. Společně bojují například proti účelovým manipulacím s územním plánem, zbourání historických budov nebo nefunkční samosprávě a potřebují na svoji stranu získat veřejnost.
Jak oslovit veřejnost, jak naplánovat kroky a aktivity veřejné kampaně, kde hledat pomoc, jaké partnery přizvat k jednání… to jsou jen některé z otázek, na které si musí odpovědět ti, kteří veřejnou kampaň plánují a chtějí, aby přinesla vytoužený výsledek.
Většina z těchto iniciativ vznikne z akutní potřeby něco změnit a její členové a členky se dané věci věnují na dobrovolnické bázi. Nedostatek času a absence zkušeností s občanským aktivismem však jsou často vykompenzovány nadšením a naší podporou…

Rychlá rota je tým dvou konzultantů – Petra Machálka a Milana Štefance, kteří podpořené iniciativy provází plánováním veřejné kampaně a její realizací.

CO NABÍZÍME
Konzultantské služby v celkové výši 25 000 Kč, které zahrnují:
– dvoudenní plánovací setkání v místě působení lokální iniciativy, jehož výsledkem je plán občanské kampaně, včetně „jízdního řádu“ a rozvrhu jednotlivých aktivit včetně jejich personálního zajištění
– až 37 hodin konzultací a další podpory během realizace kampaně (včetně plánovacího setkání), max. po dobu 6 měsíců

JAKÉ PROJEKTY JSME PODPOŘILI
V roce 2016 jsme takto podpořili Líšeňský spolek pro pohodu bydlení, z.s. a skupinu aktivních lidí v Telči.

KOMU JE PROGRAM URČENÝ
Začínajícím lokálním iniciativám, které řeší konkrétní kauzu ohrožující veřejný zájem a potřebují pomoc s nastavením a vedením veřejné kampaně.

SOUBORY KE STAŽENÍ

Z ČEHO JE PROGRAM FINANCOVÁN
Bader Philanthropies

Pavla Jenková, 732 862 903, e-mail: pavla.jenkova@nadacevia.cz

CO O RYCHLÉ ROTĚ ŘÍKAJÍ TI, KTERÝM POMOHLA?
„Přesvědčil jsem se opět, že osobní konzultace s možností okamžitých reakcí na dotazy jsou důležité a vlastně nenahraditelné.“ (Telč)
„Velice mě potěšil přístup k nám, plný respektu, pochopení a snahy nám práci co nejvíce zjednodušit. Moc oceňuji následnou kontrolu a konzultaci našich výstupů, to je super!“ (Brno – Líšeň)