Dokážeme víc pro účastníky

Blahopřejeme k úspěchu v komunitním grantovém programu Dokážeme víc České spořitelny, ve spolupráci s Nadací Via a podporou Nadace ČS.  Na této stránce najdete základní informace, tipy a triky, které se vám během realizace projektu mohou hodit.

Vaše hlavní kontakty:
Adéla Jungová, na emailu zivakomunita@nadacevia.cz, 773 122 822
Andrea Studihradová, Česká spořitelna, astudihradova@csas.cz, 725 752 477

CO DĚLAT, KDYŽ MÁTE ZÁJEM O DÁRCOVSKOU VÝZVU NA DARUJME.CZ
Neregistrujte se na Darujme.cz sami! V rámci Dokážeme víc vám založíme výzvu pod Nadací České spořitelny (díky tomu nemusíte platit registrační poplatek a dokládat Výroční zprávu a máte možnost zdvojnásobení výtěžku).
Pokud budete chtít po skončení programu Dokážeme víc znovu platformu využít, bude mít smysl se na Darujme.cz zaregistrovat (v případě že jste nezisková organizace).
Podívejte se na dárcovský projekt z Živé komunity Všichni zpátky do ulic. Takto by mohl vypadat i ten váš. Abychom mohli založit váš projekt, pošlete nám, prosím:
  • název projektu: zvolte úderný a konkrétní název, jako např. Na koloběžce přes Jeseníky, Podpořte kino v Bezdíkově, Dejte, kolik snesete!, Park žije! Obnova Smetanových sadů a letního divadla v Jeseníku, Všichni do zpátky do ulic (Call to action, neboli výzvu k akci klidně použijte už v názvu)
  • 2 – 3 fotky: jednu na pozadí na šířku (doporučená velikost 1280×450px) – tato fotka bude použita i pro sdílení na sociálních sítích – a 1 – 2 fotky do textu. Fotky by měly být ideálně alespoň dvě, v dobré kvalitě a s vypovídajícím obsahem
  • stručný popis projektu:cca 50 slov; co přesně chcete projektem změnit? Na závěr opět použijte výzvu k darování.
  • podrobnější popis: cca 200 slov; rozveďte, proč by měli lidé na váš projekt darovat. Jak bude sloužit projekt všem místním? Co se zlepší? Máte za sebou kus práce pro ostatní? Pochlubte se, co už se díky vám stalo nebo co plánujete. Odkazy na externí stránky, i kdyby to byly ty vaše, jsou spíše na škodu. Darovací stránka je vytvořená záměrně tak, aby se na ní dalo udělat jen jedno: Darovat. Od tohoto záměru byste neměli možného dárce čímkoli odvádět pryč (Na konci použijte tento text: Projekt byl podpořen Českou spořitelnou, Nadací České spořitelny a Nadací Via v programu Dokážeme víc. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!)
  • cílová částka: kolik chcete přes Darujme.cz vybrat? (částku získáte i pokud se vám podaří vybrat méně, naopak je také dobré uvést, jak naložíte s částkou, když se vám povede vybrat více)
  • datum ukončení projektu: do kdy bude na váš dárcovský projekt možné přijímat dary
  • poděkování dárcům: cca do 50 slov, i kratší. Jakmile Váš dárce úspěšně dokončí platbu, přijde mu okamžitě e-mail s potvrzením o platbě a Vaším vzkazem.

Všechny tyto informace následně zašlete na email Živé komunity