Živý zámek Toužim, z.s.: Živý zámek

Živá komunita Česká republika Karlovarský

Živý zámek Toužim – název to sám říká! Lidé sdružení ve spolku chtějí probudit nádvoří zchátralého místního zámku k životu. Pár let už mají možnost pracovat na jeho probuzení, ale práce jde pomalu. Každý rok pořádají několik pravidelných akci, které přitáhnou místní i přespolní. Pořád se jim ale nedaří zapojit „toužimské“ v takovém počtu a síle, jaká byla jejich prvotní představa. Aby mohli přivítat v zámku větší počet návštěvníků a nabídnout nádvoří jako místo pravidelných kulturních i neformálních setkání, potřebují finančně pomoci s jednoduchým zázemím a propagací jejich vize. Letos si kladou za cíl vybudovat sociální zařízení, zastřešit pódium a instalovat první stálou výstavu představující jejich činnost a hlavně historii místa. Zatím jim pomáhají spíš jejich rodiny a známí, přilákat ale chtějí i další obyvatele Toužimi. A hlavně – všem těmto lidem chtějí dát vědět, že v Toužimi mají místo, které mohou vlastním přičiněním vylepšit a považovat ho za své.

realizátor: Živý zámek Toužim, z.s.
místo: Toužim
období realizace: 2019