Via Akademie – Jak na komunitní projekty

Další nabízené semináře: Fundraisingový seminář,  Komunitní mapování,  P.R. Seminář

Aktuálně přijímáme přihlášky do:
seminář Jak na komunitní projekty
termín: 5. – 6. října 2019 (sobota 10:00 – 18:00, neděle 9:30 – 16:00)
místo: Praha, Pražské kreativní centrum (PKC), Staroměstské náměstí
cena: zdarma (účastník si hradí cestu a oběd – drobné občerstvení bude zajištěno), možnost získat cestovní grant
uzávěrka přihlášek: pondělí 16. 9. 2019
Organizujete projekty v rámci své komunity?
Snažíte se podpořit kvalitu života ve svém okolí?
Chcete se dozvědět, jestli děláte svoji práce dobře a kvalitně?
Chcete získat nový pohled na svou práci v místní komunitě? Potřebujete umět lépe popsat, co, pro koho a proč děláte? I v grantové žádosti?
Nadace Via Vás zve na dvoudenní seminář zaměřený na tvůrce a realizátory projektů a aktivit v místních komunitách. Během semináře se naučíte, jak svoji práci dělat lépe a zároveň jak ohodnotit kvalitu a výsledky svých počinů, dozvědět se, jestli přinášejí změny, které jste plánovali a co po případě udělat, aby tomu tak bylo.
Témata, kterým se budeme věnovat:
  • projektové myšlení
  • tvorba stromu příčin a souvislostí a stanovování cílů
  • jak pracovat se zdroji
  • jak na hodnocení a dopady
  • co je funkční komunita
  • představení programů Nadace Via
  • další tipy a zdroje pro podporu komunitních aktivit
POZOR! Je důležité se zúčastnit od začátku do konce (účastníci budou během obou dnů rozvíjet konkrétní nápad na základě teoretických vstupů).
V případě, že by pro vás důvodem k neúčasti byla finanční náročnost podobné aktivity, nabízíme možnost získat cestovní grant. Žádost o něj je součástí přihlášky na seminář.
Vyplnit Přihlášku
Vyplněním přihlášky nevzniká automaticky nárok na účast na semináři. V případě velkého zájmu bude přednost dána zájemcům, kteří v posledních letech získali od Nadace Via podporu. Následně zájemcům, kteří jsou aktivní v místních komunitách (sousedstvích, čtvrtích apod., kde se snaží zapojovat všechny místní bez ohledu na jejich specifika).