Průvodce: Jaké zkušenosti mají lidé, kteří zakládají vlastní spolek

Potravinová banka, pravidla zakládání spolku, dobrovolnictví, sázení letniček nebo život bez odpadu…To je jen pár z témat a zkušeností, které spolu sdíleli účastníci letošního Průvodce na svém posledním setkání o svatojánském pátku.

 

Od ledna se spolu tato pestrá skupina lidí scházela na seminářích k tématům od vedení organizace, přes fundraising, práci s dobrovolníky a komunikaci s veřejností až po spolupráci a motivaci v týmu. Cílem programu Viadukt je pomoc s rozvojem vlastního projektu a to po stránce vědomostní i společenské. Díky setkávání totiž vznikly pevné vztahy mezi lidmi, kteří se můžou dál navzájem podporovat a inspirovat.

 

Nyní čeká skupinu odvážných účastníků Průvodce ještě jedna výzva. Tou je uspořádání vlastního semináře v září. Je na nich, aby si rozmysleli náplň a lektory, kteří jim budou nejpřínosnější.

Vlastně je tu ještě jedna Výzva. Je teď na každém zvlášť, aby si posbíral/a znalosti ze seminářů a setkávání a pustili se hrdě do vlastních projektů. Věříme, že se všechno povede a moc vám na cestě k cíli držíme palce!