Nadační jmění

Nadace Via pro podporu komunitního života a filantropie po celé České republice využívá výnosy z nadačního jmění. Je to dlouhodobý, stabilní, ale i flexibilní zdroj prostředků, které umožňují každý rok novým skupinám lidí proměnit svou obec k lepšímu. Dar do nadačního jmění Nadace Via zanechává trvalé stopy v místech, kde je radost žít.
Jak může díky vašemu daru do nadačního jmění pár sousedů proměnit atmosféru v celém městě, a dokonce odspoda měnit českou společnost?
Jeden příklad ze stovek dalších: ve Velvarech se několik přátel pod vedením Radima Woláka rozhodlo oživit zašlou slávu prvorepublikové plovárny a vytvořit si místo k setkávání celé obce. Svým nadšením strhli ostatní a získali také podporu Nadace Via. Stovky hodin práce se zúročily: velvarští si postavili komunitní centrum a nakonec šli také úspěšně do voleb. Dnes inspirují k proměnám dalších obcí. Díky vaší podpoře používá Nadace Via každý rok výnosy z nadačního jmění k dlouhodobé podpoře desítek podobných příběhů.
Nadační jmění je základní kapitál nadace, který Nadace Via investuje tak, aby zajistil výnos nejméně 4,5 % ročně. Nadační jmění ve výši 65 mil. Kč tedy poskytuje trvale každý rok 3 mil. Kč na rozvoj umění žít spolu a umění darovat ve městech a obcích po celém Česku. Nadace Via nyní spolu se svými dárci pracuje na navýšení svého nadačního jmění na 90 mil. Kč. Přečtěte si více o tom, jaký bude mít Váš dar do nadačního jmění dopad.
Váš dar do nadačního jmění bude pomáhat dnes i za 100 let.
Chcete podpořit Nadaci Via touto cestou?
Děkujeme vám za zvážení této významné podpory. Uvažujete-li o daru do nadačního jmění Nadace Via, kontaktujte prosím Terezu Herdovou, která vám ráda poskytne podrobnější informace.
Tereza Herdová, tereza.herdova@nadacevia.cz / Tel.: +420 732 389 763