Nakopnutí důchodem

Klecanská kasárna slouží maminkám, dětem i seniorům

První akce se nepovedla? Buďte trpěliví! Jako Zdeňka Tomášová, která se sousedským aktivitám v Klecanech věnuje dlouhá léta. Klecany jsou nejmenší město Středočeského kraje. Jejich výhodou i prokletím je poloha – najdete je hned u Prahy. A jak místním nabídnout zajímavější program pro volný čas, když většina z nich pracuje v hlavním městě? Zdeňce a její partě se to daří. Naplno se do práce pro místní komunitu pustila, když odešla do důchodu. A uvědomila si, že přesně tyto projekty ji dost baví a že se jim měla věnovat už dávno. Zaujaly vás Klecany? Sledujte, co vše se v nich děje, na stránkách organizace Pravý Hradec. Přejeme vám inspirativní poslech.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.