Příběhy podpořených

Není mraveniště jako mraveniště

10. díl podcastu Přes plot

Jak spolu souvisí maringotka, badatelna nebo koupaliště? A co to mraveniště? Prozradíme vám první indicii – některá ze zmíněných slov si zaslouží velké písmeno! Za úplnou odpovědí se s námi v podcastu vydejte do Nového Města na Moravě. Lucie Kubická, Lenka Procházková a Jaroslava Šmídková tady úspěšně rozvíjejí místní komunitu, a to v kontaktu s přírodou. Dozvíte se mimo jiné, jak se dá založit školka i škola na míru vašim představám. Jak taková cesta k alternativnímu předškolnímu a školnímu vzdělávání vypadá. Máme pro vás tipy a zkušenosti, jak nejlépe pracovat s lidmi v okolí, kteří vaši vizi vůbec nesdílejí.  Čilý ruch (nejen) Mraveniště sledujte na stránkách Škola jinak.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.