Odpadky táhnou

Nuselským schodům se vrací jejich lesk

Přemýšlíte, s jakou sousedskou aktivitou začít? Nechte si poradit od Šimona Fialy. Šimonovi se podařilo proměnit zapomenutý kout Prahy v místo, které žije. Na paškál si přitom vzal schody – a to hned Nuselské. Ze zanedbaného prostoru je dnes místo plné zeleně, kde se konají různé akce a setkávání (nejen) sousedů. Šimon před pár lety začal právě sběrem odpadků, protože akce typu Ukliďme Česko zná každý a ví, co od ní čekat. Teda, začátky byly drsnější a mohly by jednoho odradit. Šimon jednak není člověk, který by své sny vzdával, jednak přišel na pár triků, jak okolí strhnout ke spolupráci, a v našem podcastu se s vámi o ně podělí. Čím Nusle žijí, sledujte na facebooku Přátel nuselských schodů. Přejeme vám inspirativní poslech.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.