Příběhy podpořených

Remízky jsou super, víčkovici na to!

15. díl podcastu Přes plot

Rozdělil lán pole a vytvořil se sousedy remízek. Protože si všímá, co se v krajině děje a co by jí prospělo. Naučily ho to včely. Inspirujte se přístupem Jakuba Konečného z Píště u polských hranic, který spolu se sousedy vysadil více než stovku stromů a keřů. Začali jim tam chodit hmyzáci a další zvířena. A to není jediný přínos krajině a životnímu prostředí. V podcastu se dozvíte více o tom, proč jsou remízky super i proč jako včelař podnikatel Jakub raději pálí víčkovici, než by vařil třeba medovinu.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.