S drzostí nejdál dojdeš

Promyky oživují nejen ústeckou městskou část Klíše

Promyky, zvířata, jejichž schopnost bránit své potomky před hady a vůle jít stále dál, inspirovaly ústecké patriotky natolik, že po nich pojmenovaly své neformální uskupení. Michaela Valášková, Lucie Melničáková a Olga Jarolímková proměňují Ústí nad Labem v ideální místo k životu. První uštknutí mají dávno za sebou, dnes jsou odolnými matadorkami komunitního života. V ústecké Klíši zvelebily nejen dětská hřiště, uspořádaly mnohé akce, ale probudily v sousedech ochotu zajímat se o místo, kde žijí. O své zkušenosti se podělí i s vámi v prvním dílu podcastové série Přes plot. Přejeme vám inspirativní poslech.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.