SAÚŇA posílí imunitu i sousedské vztahy

Odpočinek v Úněticích nabízí louka s komunitní saunou

Když potřebujete vypnout, vydejte se do Únětic. Tomáš Kočiš a další aktivní lidé ze Spolku pro obnovu únětické kultury zde během společných brigád vybudovali odpočinkovou louku OSTROFF. Na louce vzniklo také koupací jezírko, u kterého by rádi postavili přírodní komunitní saunu. Tímto počinem chtějí k saunování a otužování přitáhnout co nejvíce dalších sousedů a také je motivovat ke společnému setkávání v tomto unikátním přírodním parku a na dalších akcích, které spolek celoročně v obci pořádá. O své zkušenosti se podělí i s vámi. Přejeme vám inspirativní poslech.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.