Příběhy podpořených

Špekáčky, pivo a kytara

13. díl podcastu Přes plot

Organizujete sousedskou brigádu? Nezapomeňte na špekáčky! Občerstvení po práci, společný čas u piva a kytary, jsou totiž stejně důležité jako brigáda samotná. To ví každý zkušený organizátor a tím Petra Kuhejdová Halířová z Rodinného centra Žirafa rozhodně je. V podcastu se vydáme na Brněnsko do Bílovic nad Svitavou. Připomeneme si, že právě mateřská centra jsou často ta, díky kterým se utuží sousedské vztahy a v obci funguje pestrý komunitní život. Za proměnou Žirafy v komunitní centrum stojí i odvaha jejího týmu vystoupit z komfortní zóny a schopnost propojovat a síťovat občany. Příjemný poslech a co nejvíce inspirace.

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.