Příběhy podpořených

Zaostřeno na zastupitele

12. díl podcastu Přes plot

Děláte pro dárcovskou výzvu, co můžete, a její konto je stále nízké? Rozhlédněte se, kdo z vašich příznivců má zajímavý dosah na sociálních sítích, a požádejte ho o pomoc. Tak jako Zdeněk Hromádka, který spolu se sousedy vytvořil zajímavé místo k setkávání v Újezdu u Průhonic a sháněl finance na další vylepšení. Jeho výzvu na portále Darujme.cz rozjel až post starosty. A mimochodem, v tomto díle se zaměříme na roli zastupitele. Jak zastupitele přesvědčit, že nejste jejich konkurence a naopak si váš projekt zaslouží podporu, i proč a jak se zastupitelem stát. Nechte se inspirovat!

Člověk nemusí být ani bohatý, ani vlivný politik nebo úředník, aby změnil místo, kde žije, k lepšímu. Musí mít ale ochotu bavit se přes plot se sousedy, zajímat se o okolí. A odhodlat se k vykročení za branku, do veřejného prostoru. Zkuste to i vy, podržíme vás – radou a grantovými programy – protože společně jsme silnější. Nechte se inspirovat hosty podcastové série ze světa komunit a sousedských vztahů. Lidmi, kteří zažili na vlastní kůži, že i malý počin dokáže vykřesat mnoho pozitivní energie a nastartovat větší změny. Podcast připravují společně Česká spořitelna a Nadace via. Podcast Přes plot naleznete na streamovacích platformách Buzzsprout, iTunes nebo Spotify.