Alsu Chajbullinová

Nebojme se komunální politiky Česká republika Ústecký

Alsu se zúčastnila prvního ročníku Nebojme se komunální politiky, v rámci kterého absolvovala společná setkání v Praze, kde vstřebávala informace o výhodách participace občanů na rozhodování, občanském lobbingu a leadershipu. Jejím mentorem byl místostarosta Úštěku Tomáš Sazeček. Díky programu získala Alsu grant pro Spolek občanů pod Sedlem na organizaci veřejné debaty “Voda pitná i odpadní” pro místní části Liběšic. O tématu hovořili například zástupci Státního fondu životního prostředí nebo starosta Úštěku. Veřejná diskuze ve výsledku přispěla k přijetí programu na poskytnutí dotací z veřejného rozpočtu na budování domácích čistíren pro místní občany. Co Alsu na náš program? „Měníš své nejbližší okolí k lepšímu? Potřebuješ podporu místní radnice a chceš vědět, jak to tam přesně funguje? V programu ti budou pomáhat zkušení komunální politici.“

“Voda pitná i odpadní” pro místní části Liběšic. Mezi hosty patřili zástupci Státního fondu životního prostředí nebo starosta Úštěku. Veřejná diskuse přispěla k přijetí programu na poskytnutí dotací z veřejného rozpočtu pro občany místních částí na budování domácích čistíren. Co říká Alsu o svém zapojení do programu: “Měníš své nejbližší okolí k lepšímu? Potřebuješ podporu místní radnice a chceš vědět, jak to tam přesně funguje? V programu ti budou pomáhat zkušení komunální politici.”