Anastasia Beridze posiluje komunitní soudržnost ve městě Chernivtsi na Ukrajině

ViabilityNet 3.0. Ukrajina

Literární kritička Anastasia má dlouholeté zkušenosti v neziskovém sektoru. Mezi její snahy patří posilování role žen ve veřejném životě či rozvoj umělecké komunity na Ukrajině. Komunita města Chernivtsi měla historicky multikulturní charakter a byla velmi tolerantní, což se ovšem v posledních dekádách značně změnilo, zejména vlivem migrace, ekonomickým a politickým potížím a válce na východní Ukrajině. Anastasia věří, že základním předpokladem komunitního rozvoje je vytvoření silného pocitu zodpovědnosti sdíleného všemi členy komunity. Její projekt se proto zaměřuje na podporu těch nejjednodušších forem odpovědného chování v rámci všech skupin komunity (rodin, teenagerů, mládeže, seniorů, místních autorit, iniciativ, neziskovek, atd.). Jedním z úspěchů projektu bylo jeho zakončení pouličním festivalem, kterého se zúčastnilo několik stovek lidí.

Nadace Via projekt podpořila účastnici částkou 60 000,- Kč, mentorskou podporou a prostorem ke vzdělávání.