Barbara Šabachová rozvíjí sousedský život v centru Prahy

ViabilityNet 3.0. Česká republika Hlavní město Praha

Bářina komunita funguje v samém srdci turistického centra Prahy – na Malé Straně. Obyvatel čtvrti neustále ubývá a centrum města se stává místem nevhodným pro život. Ve svém projektu se proto Bára zaměřuje na zlepšování kvality života v centru tak, aby se Malá strana stala místem, kde lidé chtějí žít, ne odtud utíkat pryč. Před 12 lety založila Komunitní centrum Kampa, k němuž přibyl také prostor s kavárnou Salla Terrena, kde probíhají koncerty, výstavy, debaty, workshopy či setkání filmového klubu. Díky Bářiným aktivitám se maminky mohou potkávat v mateřském centru, jiní při práci na svém kousku půdy v komunitní zahrádce či v nově v postavené sauně. Báry snem je Malá Strana, kde žijí v sousedství lidé, kteří se navzájem znají a na ulici se i pozdraví. Poslechněte si celý rozhovor s Barborou o projektu na Kampě.

Nadace Via projekt podpořila účastnici částkou 60 000,- Kč, mentorskou podporou a prostorem ke vzdělávání.