Bezbariérová Praha

ViabilityNet 2.0 Česká republika Hlavní město Praha

Praha, ČR

Alice Rezková z organizace Veřejný prostor se rozhodla zaměřit na komunitu uživatelů nájezdových ramp v Praze. Těmi jsou nejen vozíčkáři, ale také např. maminky s kočárky nebo starší lidé. V prvním kroku Alice provedla průzkum mezi lidmi, kteří se této problematice věnují (investoři, volení zástupci města, hendikepovaní). V druhé fázi vytvořila on-line platformu www.bezobrubnik.cz mapující bariéry ve městě. Poté kontaktovala radnice vybraných městských částí s žádostí o podporu pilotní fáze projektu. Nejvstřícnější se ukázala být Praha 7. Spolupráci navázala také s technickou správou komunikací. Vytipovala konkrétní místo, které bylo potřeba upravit a nakonec našla i sponzora, který umožnil realizaci projektu – rekonstrukci přechodu pro chodce v ul. Dělnická. Do budoucna by chtěla Alice se svým týmem motivovat i další organizace a zájmové skupiny k většímu zájmu o bezbariérové úpravy města.

Projekt jsme podpořili částkou 115 000 korun a další podporou.