V rámci projektu proběhly dvě větší akce – jednou z nich byl Blešák z půdy, který byl určený pro všechny jablonečáky, kterým praskají komory a půdy plné nevyužitých věcí. 16.října se tito lidé sešli v místní La kavárně a věci zde mohli prodávat. Celá akce byla doplněna bohatým kulturním programem. Vystupovali zde místní muzikanti, na chvíli ji obsadili divadelníci z DAMU a k večeru se kavárna na chvíli naplnila tóny smyslného flamenca.

Drouhou z akcí jsme nazvali Jizerské Vánoce – šlo o komponovaný večer, který se skládal ze tří částí. Celý program začínal krátkým hudebním intrem Tomáše Maška na piano. Poté následovala Pohádkavárna – kavárna, které místo kávy a čaje servíruje pohádky. Pro toto netradiční čtení jsme se inspirovali knihou Anděl v Kulichu od Otfrieda Preusslera. Tento světoznámý autor (napsal např. Malá čarodějnice nebo Čarodějův učen) totiž vyrůstal v Jizerských horách a v roce 2009 byla vydána kniha vánočních příběhů z prostředí Jizerských hor. Tuto knihu jsme vybrali, protože se naší činností snažíme oživovat nejen současná místa našeho města, ale také jeho historii. V Jablonci nad Nisou se snažíme vytvořit aktivní sousedství, které bude mít vztah k městu, kde bydlí. Třetím bodem programu pak byl koncert Sáry Vondráškové neboli Never Sol, která svými melancholickými písněmi, doprovázenými na klavír zakončila celý večer

realizátor:  ArtproProstor, z. s.
místo: Jablonec nad Nisou, Liberecký
období realizace: 20. 4. 2017 – 17.12. 2017