Čajodějna

Dobro-druzi Česká republika Jihomoravský

Tým dětí navštěvující odpolední volnočasový klub si zkusit udělat na jeden týden fantasy čajovnu s čarodějnickou atmosférou pro všechny přátelé, rodinu a kolemjdoucí v zázemí jejich klubu. To se jim podařilo, a tak celý týden obsluhovali veřejnost z řad místních i okolních turistů. Knížky do knihovny posbírali ze svých domácích knihoven, za získaný grant nakoupili nezbytné suroviny, zástěry a další nezbytnosti. Rozpustnou kávu a čaj získali od obchodu se zdravou výživou, také se jim podařilo získat zdarma mátu na tvorbu limonád a bezinkové sirupy. Nejoblíbenější nápoj byla ledová káva a hrdí jsou také na wafle se zmrzlinou, šlehačkou a borůvkami z místního lesa. Ale především měl celý tým radost, že se akce hojnému počtu návštěvníků líbila a jsou na ni dobré ohlasy. Na advent by ji rádi zopakovali. Z benefičního prodeje pití a jídla se týmu podařilo utržit 21 350 kč na chod Dobro-družiny organizace Na Slunci. Díky zapojení do programu se naučili lepší organizaci, plánování a komunikaci mezi sebou.

patronka týmu: Ina Lišková
místo: Kunštát