Aktivity komunity Chudčické zvonky přivede život do obecního sadu, a to jednak doplněním mobiliáře, tak aktivitami a setkáváními spojenými s rokem v sadě. Vytvoří se tak něco jako vesnický park. Pořídí se lavičky a vybuduje altán, aby se bylo kde potkat a rozvíjet debaty. V návaznosti na vytvoření setkávacího místa v altánu, budou probíhat různorodé akce. Na jaře to bude oslava Velikonoc a probouzení přírody včetně otloukání píšťaliček a instalace ptačích budek vyrobených v rámci technických školek, v létě spaní v sadu s pozorování Perseid, soutěže v kosení kosou, poznáváním dřevin a hornin s místními odborníky, na podzim pak slavnosti jablek spojené s moštováním a soutěží o nejlepší štrůdl, bude přizván na přednášku pomolog, povede tudy lampionový průvod, v rámci kroužku Kuchtík se budou připravovat z jablek jednoduché pokrmy; v zimě se budou zdobit stromy pro ptactvo, rozdávat Betlémské světlo a v Kulturním domě bude probíhat výstava starých fotek od místních občanů

www.chudcice.cz

realizátor: Pavel Konečný