Dana Měchurová

Nebojme se komunální politiky Česká republika Středočeský

Dana se zúčastnila druhého ročníku Nebojme se komunální politiky, ve kterém prošla semináři o hodnotovém leadershipu, participaci, participativním rozpočtu nebo třeba o veřejných zakázkách. Jejím průvodcem komunální problematikou byl mentor a zastupitel Hlásné Třebáně, Michal Knorr. Projekt, kterým Dana zakončila svou účast na programu, bylo zvýšení kompetencí budoucích zastupitelů formou školení v tématech jako je například rozpočet. A co Dana o programu říká? „Pokud máš pocit, že se chceš nějak zapojit do komunální politiky… pokud jsi ten, kdo má pořád nějaké výhrady k vedení obce… pokud jsi v tom tak trochu sám/sama… pokud chceš poznat stejně naladěné lidi, kterým není jedno, kam jejich obec směřuje… pokud potřebuješ víc informací, propojení s odborníky, individuální podporu, ale i inspiraci, motivaci, sdílení… pokud chceš vidět, jak to funguje v jiné obci, kde už jsou o pár kroků dál… rozhodně zkus program Nebojme se komunální politiky. Utřídíš si myšlenky a zjistíš, jakým směrem se vydat. Ať už jako aktivista či potenciální zastupitel. Rozhodně to stojí za to!“