Lucie, Daniela a Nina bydlí na kraji velkého pražského sídliště Novodvorská a společně se sousedy rády tráví čas venku v zeleném prostoru před domem, kde je pár laviček a příjemný stín ze vzrostlých borovic. Letos plánují proměnit zanedbaný plácek v malou komunitní zahradu s vyvýšenými záhony, komunitní mozaikou, novými lavičkami a dalšími prvky, které místo opět po letech oživí. Přeměnu místa plánují realizovat postupně pomocí svépomocných brigád a v souladu s výstupy ze společného komunitního plánování. Do proměny místa se snaží zapojit sousedskou komunitu, tak aby mezi panelovými domy vznikl unikátní a inspirativní prostor, ve kterém se budou sousedé moci potkávat, povídat si, poznávat se navzájem a společně zahradničit. Co je pohání? Protože žijí v panelovém domě, chtějí se i mimo čtyři stěny svého bytu cítit jako doma a přály by si, aby se tak v okolí jejich domu cítili i ostatní sousedé.

realizátor: Daniela Kurková
místo: Praha – Braník