Den pro Natálku – Za sportem a zábavou s rodinou

Dobro-druzi Česká republika Jihočeský

Emilie, Filip a jejich spolužáci z gymnázia v Českém Krumlově zorganizovali benefiční akci v Pivovarských zahradách. Nechyběla živá hudba, benefiční běh, občerstvení ani řada drobnějších stanovišť se zábavnými a sportovními aktivitami. Hlavním cílem akce bylo získat příspěvek na nákup auta pro rodinu holčičky trpící Westovým syndromem a zároveň zpříjemnit odpoledne návštěvníkům. I krumlovští Dobro-druzi svou aktivitu navíc podpořili vyhlášením sbírky na portálu Darujme.cz a celkem se podařilo rodině  předat neuvěřitelných 150 639 Kč. Na základě kampaně se po jejím skončení obrátili na maminku Natálky ještě další dva individuální dárci s nabídkou pomoci. “Bylo úžasné vidět, že se na jednom místě sešlo tolik lidí s jedním společným cílem někomu pomoci. A úplně nejlepší bylo zakončení dne, kdy jsme předali darovací šek Natálce a její rodině. Takhle velkou částku nikdo z nás opravdu nečekal. Když jsme se s nimi po předání šeku bavili, viděli tu radost a cítili vděk, bylo to neuvěřitelné. Dlouho jsme nezažili takový hřejivý pocit,”  říkají Dobro-druzi.

Patronka: Jaroslava Talířová, Český Krumlov