Dětský klub a dětské akce

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Středočeský

Spolek se od roku 2017 se krom vymýšlení přirozeně bezlepkových receptů, foodblogingu, psaní kuchařek a provozu obchůdku, věnuje také pomoci ostatním. Od začátku války na Ukrajině se zapojuje do pomoci uprchlíkům, kterých je nyní v místě i okolí na tři tisíce. Pomáhá zejména materiální a potravinovou pomocí, kde se zaměřujeme krom jiného také na potravinové alergie, protože v tom v tomto směru mohou podpořit maximálně. vznikl centrální sklad pomoci s potravinami a potřebami všedního dne včetně nábytku. Pořádají se seznamovací večery, dětské akce pro obě komunity a zřizuje se česko-ukrajinský dětský klub. Klub bude sloužit dětem jako školka, navíc bude zohledňovat jejich potravinové alergie, bude vhodný i pro astmatiky (solná jeskyně) a předběžně jsou nahlášené dvě děti z UA s poruchou autistického spektra, které budou klub také navštěvovat. Klub bude probíhat celoročně, součástí bude i příměstský tábor a do projektu jsou zapojeni místní dobrovolníci.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Pomoc od Srdce z.s.
místo: Řevnice, Středočeský kraj
období realizace: 5/2022 – 12/2022