Developerská výstavba zhoršuje životní podmínky v lokalitě Dolního Předměstí

Rychlé granty Česká republika Moravskoslezský

Nový Jičín: Zastupitelé města nezohledňují připomínky místních občanů

V lokalitě Dolní Předměstí, ve které je zástavba rodinných domů a 3 patrový bytový dům města, staví developer dva vyšší bytové domy. Současně plánuje vykácení 29 vzrostlých stromů podél řeky. K již získaným pozemkům chce dále developer směnit a koupit od města další pozemky pro umístění parkoviště pro rezidenci a k rozšíření plochy pro svou výstavbu. Tyto pozemky v současnosti představují veřejné prostranství a jsou využívány hlavně obyvateli stávajícího bytového domu, který nemá u domu žádné parkoviště, lavičky, hřiště či jiné venkovní vybavení. Občanská iniciativa chce docílit toho, aby město neposkytlo developerovi další pozemky a aby s přispěním občanů na nich zrealizovalo sadové úpravy i montáž mobiliáře a umožnilo občanům přístup k řece. Místní usilují také o to, aby developer snížil plánované bytové domy a aby nebylo schváleno kácení stromů z důvodu výstavby podzemních garáží pro rezidenci, ale posunutím podzemních garáží byly stromy zachovány.

Projekt jsme podpořili částkou 28 950 Kč.