Domluvíme se

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Ústecký

RADKA, z.s. je neziskovou organizací poskytující péči v oblasti volného času, vzdělávání, práce s mládeží, dobrovolnictví a zahraniční spolupráce. V rámci svého dobrovolnického centra nyní poskytuje uprchlíkům humanitární pomoc a informace ve spolupráci s místní charitou a dalšímu organizacemi. Dále je k dispozici pro střídavé azylové bydlení mládežnický klub. Už na konci března spolek zahájil kurzy českého jazyka s externí spolupracovnicí (původem z Ukrajiny), které probíhají na místním gymnáziu 4x týdně po dvou lekcích a navštěvuje je přes 20 osob. Doplňují je informační procházky s konverzací s místní dobrovolnicí. Pro maminky s dětmi jsou zde programy v mateřském centru, pro děti jsou plánovány letní příměstské tábory a akce až do konce roku: např. Den dětí, Den otevřených dveří, Haloweenská stezka odvahy, Adventní dílny, Mikulášská a Vánoční besídka, výlety na místní památky, exkurze do knihovny, k hasičům, kreativní dílny apod.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: RADKA, z.s.