Budování kapacit občanských a neformálních skupin

ViabilityNet 3.0. Bulharsko

Galin Hristov Popov, VT EVENTS

Galin je zakladatelem a hlavním manažerem bulharské nevládní organizace VT Events, která provozuje prostor s názvem “TAM“ otevřený nejrůznějším kulturním a společenským iniciativám. Každý měsíc hostí více než 30 akcí jako jsou debaty, divadelní představení, čtení knih, promítání filmů či koncerty. Spolupracuje s velkým počtem umělců a organizací na místní, národní i mezinárodní úrovni. Spojuje lidi různého původu, národnosti, pohlaví i věku. Stal se tak středobodem na mapě bulharské nezávislé kulturní scény.

V rámci projektu podpořeného programem ViabilityNet 3.0 se Galin zaměřuje na budování kapacit občanských a neformálních skupin v regionu Veliko Tarnovo v Bulharsku. Pro jejich zástupce připravuje sérii 6 seminářů o projektovém managementu a práci s komunitou. Zdá se, že objevil díru na trhu, jelikož podobné vzdělávací programy ani institucionální podpora pro rozvoj občanského sektoru v oblasti prakticky neexistuje.

Projekt jsme podpořili částkou 70 000,- Kč a další podporou.