Hudební dílny pro ukrajinské i české rodiny – Zpívání je radost

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Hlavní město Praha

Spolek z Prahy 8 tvoří rozličné povahy i profese (lékařka, tělocvikářka, embryoložka, chemik, kuchař, novinářka…) a tvoří dohromady zajímavou skládačku, v níž každý dílek zapadá, jak má. Kromě vlastních koncertů vystupuje na řadě zajímavých akcí a nebrání se různým formám spolupráce. Po vypuknutí války na Ukrajině Joyful téměř okamžitě iniciovali humanitární sbírku a zároveň uspořádali sbírku v rámci jednoho ze svých koncertů. Zároveň do jednoho ze svých projektů – Hudební dílny pro seniory zapojili ukrajinské seniorky. I to přivedlo Joyful na myšlenku uspořádat hudební dílnu pro rodiny, které žijí (nejen, ale primárně) na Praze 8, zapojit i “starousedlíky” a propojit tak vzájemně tyto vlastně už sousedské komunity během dvou nedělních odpolední. Budou se konat v komunitním centru, kam jsou zvyklé maminky chodit a místo zároveň nabízí ideální zázemí. Během odpoledního setkání naučí Joyful příchozí jak české, tak ukrajinské i některé anglické písničky, ukáží účastníkům hudební rozmanitost a zároveň univerzálnost. Hudba je všeříkající mezinárodní i mezigenerační jazyk.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Jsme Joyful, z.s.
místo: Praha 8, Hl.m.Praha
období realizace: 10/2022 – 12/2022