Karvinské nádraží ožívá jako místo setkávání

Místo, kde žijeme Česká republika Moravskoslezský

Spolek S. O. S. Karviná zachraňuje za pomoci veřejné sbírky a zapojením místních obyvatel historickou budovu zdejšího nádraží. Cílem je proměnit nádraží v kulturně-společenské centrum pro setkávání komunit, vytvořit zázemí pro karvinské spolky a prostor pro vzdělávání. Na přilehlém pozemku by tvůrci rádi zřídili komunitní zahrádku. Momentálně pracují na opravě střechy, aby do budovy dále nezatékalo a nedošlo k propadnutí stropu. Projekt v Karviné vzbudil velký ohlas, lidé se zapojují do brigád i organizace akcí jako byl např. Den sousedů. Spolek chce pokračovat nejen v těchto sousedských aktivitách, ale také v pořádání akcí, diskuzí a komentovaných prohlídek Karviné v návaznosti na naučnou stezku Po stopách železnice, kterou představil v loňském roce. Na podzim také plánují environmentální vzdělávání dětí se sociálním znevýhodněním v podobě výletů vlakem do přírody ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody.

program: Místo, kde žijeme
realizátor: S.O.S. Karviná, z.s.
místo: Karviná, Moravskoslezský kraj
období realizace: 9/2022 –⁠ 8/2023