Kateřina Sekyrková

Nebojme se komunální politiky Česká republika Královéhradecký

Kateřina se zúčastnila druhého ročníku Nebojme se komunální politiky. Její mentorkou byla Daniela Páterová, zastupitelka a bývalá starostka Mníšku pod Brdy. V programu si prošla semináři o hodnotovém leadershipu s Vlastou Jarošem, právním maximu a veřejných zakázkách s Markem Zelenkou, participativním rozpočtu s Terezou Rödlingovou, participaci s Martinem Nawrathem a o obecním rozpočtu s Lucií Sedmihradskou. Co říká na svůj čas s NKP? „Ve vaší obci či městě jde vše od deseti k pěti a každý jen stav kritizuje, aniž by sám něco udělal pro změnu? Pokud máte pocit, že jste v tom sami, tak zrovna tento projekt vám ukáže, že nejste! Potkáte lidi stejného smýšlení, budete se navzájem podporovat a sledovat své kroky, dostanete odpovědi na své otázky nebo kontakt na lidi, kteří vědí více. Tento projekt je plný naděje, že svět může být v pořádku, pokud o něj budeme usilovat. Nejlépe společnými silami a sdílením zkušeností.“