Klokánek na koni

Dobro-druzi Česká republika Ústecký

Tři Káti, Tea a Zdeněk se znají ze studia na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Spojuje je zájem o práci s lidmi, hlavně s dětmi, a proto se rozhodli podpořit děti z místního Klokánku. Vnímají, že děti tam nemají zrovna jednoduchý start do života a je nutné udělat maximum pro to, aby zažily i hezké chvíle. Týmu se podařilo zorganizovat úspěšnou kampaň přes Darujme.cz a vybrat více než 25 000 Kč. Podařilo se jim také navázat spolupráci s hercem Jiřím Hánou, který o projektu informoval v rádiu Český rozhlas Sever a v televizi. Vybrané peníze využije ústecká pobočka Klokánku dle domluvy s jejím ředitelem na nákup prázdninového pobytu dětí v zahraničí. Kromě toho pro děti Dobro-druzi připravili krásný den na farmě se spoustou aktivit – vyrobili sádrové odlitky na malování, pexeso, omalovánky a doplňovačku, zorganizovali sportovní aktivity, procházku se zvířaty nebo jízdu na koni. Všichni také v den výletu přivezli na farmu suché pečivo, ovoce a další občerstvení pro děti i zvířata.

Patronka: Michaela Valášková, Ústí nad Labem