Kultura spojuje

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Středočeský

S místní ukrajinskou komunitou pracuje Sokol Křivoklát aktivně od začátku války. Ve své ubytovně poskytuje ubytovaní pro několik rodin z Ukrajiny, zorganizoval materiální sbírky, zajistil odbornou diagnostiku HR, pro děti z Ukrajiny zorganizoval letní sokolský tábor. V listopadu plánuje sokolskou výpravu na Ukrajinu. Letos koncem března promítal film Zátopek pro místní české a ukrajinské rodiny. Povedlo se sokolovnu naplnit téměř až na maximální kapacitu. Do sokolovny chodí ukrajinští příchozí také sportovat. V rámci projektu Kultura spojuje chce oslovit zejména ukrajinské rodiny s dětmi v okrese Rakovník a Beroun. Záměrem je zorganizovat 4 aktivity v průběhu 2 dnů: 1. den Představení Divadlo a tanec do ubytoven – akce pro děti, film Cesta do pravěku, večerní Koncert pro mír s kapelou Polojasno v písničkách od Zuzany Navarové a dalších v obsazení flétna, saxofon, piano, kytara a basa. 2. den Adventní trhy s ukrajinským jídlem a produkty.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: TJ Sokol Křivoklát