Spolek Educante se dlouhodobě věnuje komunitní a dobrovolnické práci a svými aktivitami reaguje na zjištěné potřeby členů komunity. Projekt Kyjovský šufánek (v nářečí naběračka) má za úkol rozšířit možnosti využití komunitního centra KoCKy, které Educante provozuje. Zařízením funkční kuchyně bude vytvořen prostor pro organizování plánovaných kurzů vaření. Jedná se především o předávání tradičních receptů a postupů přípravy regionálních jídel, kdy dojde k propojení generací a uchování tradic. Dále jsou připraveny kurzy přípravy zdravých jídel a přednášky o zdravé výživě s praktickými ukázkami, výuka zavařování a další. Hlavní myšlenkou je jednak uchování tradic v oblasti gastronomie, ale také propojení generací a také zvýšení zájmu o zdravé stravování. Aby se dozvěděla široká veřejnost o realizaci projektu Kyjovský šufánek, uspořádá Educante velkou sousedskou gastro akci pro všechny generace, kde se bude odehrávat množství aktivit týkajících se jídla a vaření (beseda, příprava tradičních specialit, dětské „vaření“, tvoření apod.).

www.educante.cz

realizátor: Educante, z.s.