Lesní skupina pro děti z UA – adaptační skupina 2

Již 2 roky funguje lesní klub v Pražské Troji. V letošním školním roce jsou 2 skupiny českých dětí (cca 30 dětí), mají 2 učitelky, jedna pracovala jako psycholožka na Ukrajině a druhá, která umí česky a chce se podílet na učení dětí z Ukrajiny v češtině.
Hodně dětí v Praze 7 se nedostalo do státní školky, jejich rodiny hledají místa, kam dítě dát, aby bylo s vrstevníky, socializovalo se, zažívalo úspěchy a učilo se oba jazyky. Adaptační skupina pro děti z UA za období 1.7.-31.7. velice dobře fungovala, další pokračovala od 1. srpna. Děti navštěvovaly skupinu od 8:30-16:00 a to od pondělí do pátku. V rámci aktivity se děti a jejich rodiče seznamovali s čestinou, českými zvyklostmi a českou kulturou. Rodiče dětí měli možnost chodit do práce a tím  řešit jejich náročnou životní situaci. Učitelky, které byly s dětmi, byli vděčné za možnost pracovat v projektu a pomoci svým krajanům v době nouze. Místní obyvatelé skupinu podpořili jak finančně, tak svým postojem a podporou. Šířili myšlenku lesní školky a zapojili se i do společných aktivit skupiny a rodičů.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Zahrádka Troja, z.s.
místo: Praha 7, Hlavní město Praha
období realizace: 1. srpna – 31. srpna 2022