LOT pro Hybernskou a okolí

Živá komunita Česká republika Středočeský

Library of Things (dáleLOT) je místo v centru Prahy, které zpřístupňuje lidem z veřejnosti velké množství užitečných nástrojů a předmětů (např. krosnu, vrtačku, sadu nářadí, jednokolku, kytaru, stan a další). Jedná se o věci, které nepoužíváme moc často a není tudíž nutné je vlastnit, stačí si je vypůjčit. Lidé z tohoto spolku však nechtějí být pouze půjčovnou, chtějí vytvořit komunitní prostor pro hosty, kde budou rádi trávit čas a mít různé příležitosti učit se novým věcem a poznávat nové lidi. Spolek doposud organizoval workshopy, kterých se účastnili především studenti a mladí lidé (ne přímo místní). Rádi by se tak pomocí grantu soustředili na sousedskou komunitu a přitáhli i místní obyvatele z okolních ulic. Zmíněnými workshopy dají prostor k seznámení lidem s podobnými zájmy (o Do-it-yourself projekty, ekologii, ožívání starých prostor) a ukazují jim metody a činnosti, které by jinak třeba nikdy nemohli ani zkusit.

realizátor: Library of Things, z.s
místo: Praha 1, Hlavní město Praha
období realizace: 1. 1. 2018 – 31. 12. 2018
Projekt jsme podpořili částkou 37 500 Kč.