Martin Lánský

Nebojme se komunální politiky Česká republika Středočeský

Martin se zúčastnil druhého ročníku Nebojme se komunální politiky a absolvoval semináře a workshopy na témata jako hodnotový leadership, právní maximum, participace, participativní a obecní rozpočet nebo otevřená radnice. Jeho mentorem byl starosta Dolních Břežan, Věslav Michalik. Jako závěrečný projekt si vybral konzultaci s odborníkem a sběr dat pro potřeby strategického plánu obce. Co si Martin z programu odnesl? „Program Nebojme se komunální politiky můžu jen doporučit, hodně nám pomohl. Před pár lety jsem se začal zajímat o veřejné dění a rozjeli jsme s dalšími lidmi projekty, které mají jedno společné – zvyšují kvalitu života v našem regionu. Založili jsme si spolek pro lepší organizaci. Naše akce sklízejí příznivý ohlas a lidé nás začali vyzývat, abychom se zapojili do řízení obce. Je to asi logický krok, ale vyžaduje poctivou přípravu. Potřebovali jsme získat nové znalosti, zkušenosti a kontakty praktické pro činnost v místní samosprávě. Díky podpoře Nadace Via jsme nyní na činnost v obecním zastupitelstvu připraveni mnohem lépe.“