Monika Jindrová

Nebojme se komunální politiky Česká republika Pardubický

Monika byla součástí druhého ročníku Nebojme se komunální politiky, kde si prošla otevřenou radnicí s Terkou a Štěpánem, zúčastnila se semináře na hodnotový leadership s Vlastou Jarošem, právní maximum a veřejné zakázky s Markem Zelenkou, zkoumala participaci s Martinem Nawrathem a participativní rozpočet s Terezou Rödlingovou a prošla si obecní rozpočty s Lucií Sedmihradskou. Celou dobu jí byl mentorem Jiří Dytrt, radní a bývalý starosta Žamberka. Jejím finálním projektem bylo uspořádání série vzdělávacích bloků pro nezávislou skupinu občanů z městyse Kunvald na komunální témata jako vize a strategie obce či hospodaření s obecním majetkem. A co Monice dala účast na našem programu? „Projekt NKP mi přinesl pozitivní posun v přemýšlení a pohledu na komunální politiku, mnoha nová přátelství napříč ČR, nové informace a znalosti od leadershipu, přes legislativu, po praktické zkušenosti z praxe. Projekt mi dodal odvahy a pocit smysluplnosti a dobré věci pro společnost.“