Můj příběh

Dobro-druzi Česká republika Olomoucký

Spolužáci napříč ročníky z oboru kadeřník ze Střední školy řemesel v Šumperku oslovili další žáky a paní učitelku Stonovou s tím, že by rádi pomohli se začleněním jejich nových spolužáků z Ukrajiny. Rozhodli se proto uspořádat pásmo inspirativních přednášek s názvem Můj příběh (každý z žáků přednášel o svém koníčku či vášni) s dobrovolným vstupným a vernisáž k prodejní výstavě výtvarných prací nadaných spolužáků. Už v průběhu dne byla většina prací prodána. Pro velký zájem a omezenou kapacitu auly školy měla přednáška další dvě reprízy. Akci zhlédlo na 250 diváků. Akce probíhala ve velmi příjemné atmosféře a byla natolik úspěšná, že se rozhodli udělat z ní tradiční akci školy. Spolupracovali s několika partnery, kteří jim pomohli zajistit občerstvení a tisk plakátů. Výtěžek 13 329 kč věnovali Nadačnímu fondu školy, který za získané peníze nakoupil novým spolužákům z Ukrajiny potřebné pomůcky, zajistil obědy ve školní jídelně a uhradil další nezbytné počáteční výdaje spojené se studiem.

patronka týmu: Zuzana Stonová
místo: Šumperk