Obnova hřiště se skluzavkou pro malé i velké

Fond sousedské obnovy Česká republika Jihomoravský

Městys Moravská Nová Ves byl velmi vážně poškozen tornádem v červnu 2021. Poškozeno bylo zejména centrum městyse s budovami, které sloužily veřejnosti, spolkovému životu a volnočasovým aktivitám. Obnova centra probíhá v nejrychlejším možném tempu, ale hřiště, které bylo jeho součástí, není možné teď, ani v blízké budoucnosti znovu postavit. Proto se spolek Rodinné centrum Brouček rozhodl využít okrajovou část obce, kde pravidelně probíhá spousta akcí pro rodiny s dětmi, např. drakiáda nebo lampionový průvod. Je tu také nové street a workoutové hřiště, asfaltová plocha a uměle navršený kopec. Ten je využívaný hlavně v zimě, a tak na něm chce spolek vybudovat nerezovou obří skluzavku, aby mohl být využívaný celý rok. Do úpravy terénu, hřiště a obnovy celého areálu se zapojí jak obec, tak organizace, např. hnutí Brontosaurus, sportovní klub basketbalistů TJ Sokol Moravská Nová Ves a rodiny s dětmi. V areálu uspořádají např. letní příměstský tábor nebo letní kino.

program: Fond sousedské obnovy
realizátor: Rodinný klub Brouček, z.s.
místo: Moravská Nová Ves, Jihomoravský kraj
období realizace: 5/2022 – 6/2022