Osady poblíž Sokolova spojila lesní stezka

Živá komunita Česká republika Karlovarský

Sousedé a občané přilehlých obcí se spojili, aby v rámci dobrovolných brigád vyčistili a upravili stávající historickou lesní stezku mezi obcemi Luh nad Svatavou a Hřebeny. Postupně se během realizace projektu zapojilo asi 50 dobrovolníků. Z grantu pořídili krásné vyřezané dřevěné sochy lesních zvířátek, které nainstalovali podél stezky. Od deseti oslovených sponzorů vybrali dostatek finančních příspěvků na další výdaje. Vyrobili dubové piknikové posezení a umístili ho na rozšířené lesní ploše, s výhledem na údolí.  Přes špatně schůdný úsek s vodní strouhou vyrobili lávku z dubových fošen. Strmé úseky upravili do jednoduchých schodnic. Vyrobili a nainstalovali ukazatele a informační nástěnky. Stezkou, směrem z Luhu nad Svatavou, jejíž součástí je již dříve postavený altán na Krkavčí skále, se návštěvník dostane až k hradu Hartenberg v Hřebenech. Dřevěná zvířátka oceňují hlavně děti, pěknou procházku pak místní i turisté.

realizátor: Ivana Černíková
místo: Josefov, Karlovarský kraj
období realizace: 3/2021 – 10/2021
projekt byl podpořen částkou: 91 500