Petra Korlaar

Nebojme se komunální politiky Česká republika Jihomoravský

Petra se zúčastnila druhého ročníku Nebojme se komunální politiky. Absolvovala semináře o obecním a participativním rozpočtu, zjišťovala jak funguje participace a co to je hodnotový leadership a zažila otevřenou radnici s průvodci programem, Terkou a Štěpánem. Její mentorkou byla zastupitelka Jihomoravského kraje, Barbora Antonová. Během  projektu Petra založila KAM – Klub Architektury Mikulov. A co si odnesla z programu? „Projekt NKP mi přinesl mnohem víc, než jsem čekala. Ne že by vymazal mé pochybnosti či obavy o veřejném angažování se. Ani neukázal nějaké bezpečné cesty jak dosáhnout pomyslných cílů. Ale dal mi k dispozici základní stavební kameny (právní, finanční, lidské…), zkušenosti expertů z různých oborů a především mě propojil s ostatními lidmi, kteří se dali na podobnou cestu. To vědomí, že člověk není sám, je silná podpora. Ale vědět, že na podobnou cestu se sami od sebe dali lidé, kteří vám imponují profesně, hodnotově i osobnostně, to je obrovská inspirace a nadšení.“