Podluží nic nepoloží aneb Rok po tornádu

Fond sousedské obnovy Česká republika Jihomoravský

V Mikulčicích chtěli poděkovat všem, kdo podpořili komunitu postiženou tornádem, pestrým kulturním programem různých žánrů. Akce proběhla v komunitním areálu Myslivecké chaty, která byla i s celým okolím velmi poškozena. Do programu se zapojily všechny věkové kategorie a spolky, ať už organizačně nebo vystupováním a celou akci přenášel i Český Rozhlas Brno. V programu vystoupili také zástupci okolních obcí a všech, kteří pomáhali a podíleli se na obnově. Program symbolicky začal 24. 6. v 19:00 a trasa tornáda určila pořadí vystupujících obcí. Program byl on-line přenášen jak do vysílání rádia, tak na YouTube. V sobotu 25. 6. proběhl multikulturní pořad: Rok poté. Součástí programu bylo také předání plaket jako vyznamenání a upomínka za pomoc zasahujícím dobrovolným hasičům a byla pokřtěna kniha: Tornádo na Moravě očima přímých svědků. V neděli 26. 6. se v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mikulčicích uskutečnil Chrámový koncert.

program: Fond sousedské obnovy
realizátor: Obec Mikulčice