Pomoc Ukrajině

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Královéhradecký

V polovině března sbor otevřel humanitární šatník, postupně začal nabízet i hračky, tašky, vybavení do kuchyně, různé části nábytku, domácí spotřebiče a jízdní kola. Na tyto aktivity navázal projekt “Ukrajinské kavárna” – možnost se setkat, pozvat a navzájem povzbudit, dále výuka češtiny, biblické kurzy s překladem do ukrajinštiny, psychologická poradna a duchovní péče-jak společná v rámci nedělních bohoslužeb, tak individuální (rozhovory).Do šatníku mnozí členové církve, ale i řada dalších přispívali,  pomáhali vybavit byty. Velkou kapitolou bylo zajišťování jízdních kol. Pro ženy to byla významná pomoc při cestách do a z práce a k zajišťování nákupů. Pro děti pak vhodná příležitost k trávení volného času. Celkem takto předali 112 jízdních kol (z toho asi 10 koloběžek). Nyní navazuje sbírka na podzimní a zimní oblečení, obuv, přikrývky a na začátku listopadu opět otevře na několik dní Humanitární šatník s těmito potřebami.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Sbor Církve bratrské v Náchodě