Pomoc ukrajinským sousedům v Berouně

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Středočeský

Organizace se zabývá především kulturou, její program tvoří různé arteterapeutické a ruční dílny. Úzce spolupracuje s knihovnou, kavárnou Jiná káva, sdružením Slunečnice, Centrem pomoci, Muzeem berounské keramiky a dalšími. Pro ukrajinské děti chce nabídnout umělecké aktivity (arteterapeutické dílny, divadlo, keramické dílny), pro dospělé poradenskou činnost, například v pracovně-právních otázkách.  Pravidelné výtvarné a divadelní dílny pro děti a jejich rodiny pod vedením ukrajinské výtvarné pedagožky Lery (ještě donedávna z Charkova) budou probíhat 1x týdně na půdě Komunitního centra Slunečnice. Pravidelné keramické dílny pro děti s možností individuálních kurzů pro zájemce v budoucnosti budou probíhat 1x za 14 dní. Dále deskové hry pro starší ukrajinské i místní děti v městské knihovně, seminář s konzultacemi o pracovně-právních otázkách, který bude zajišťovat organizace Slovo 21, seminářeSucces story“ OSVČ či žen, kterým se podařilo uspět na českém pracovním trhu. Organizace plánuje stánek představující jazyk a reálie Ukrajiny v rámci akce Zažít město jinak a nabídku knih v ukrajinštině.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Stranou, z.s