„Poznejme své sousedy“. Revitalizace cesty a poznávací stezka mezi Velkým Šenovem, Mikulášovicemi a Vilémovem

Živá komunita Česká republika Ústecký

Spolek Thonmi z.s. chce ve spolupráci s místními spoluobčany, obcemi a volnočasovými organizacemi ze Šluknovského výběžku revitalizovat veřejnou cestu mezi Mikulášovicemi, Vilémovem a Velkým Šenovem. Vyklestěním cesty a úpravou povrchu spolek obnoví pěší spojení mezi obcemi. Klub turistů provede žluté turistické značení. Pod mottem „Poznejme své sousedy“ tu spolek plánuje vybudovat Asijskou poznávací stezku. Infopanely představí témata z kultury a každodenního života asijských národů. Budou korespondovat s prvky vzdělávacího areálu Thonmi z.s., jako je např. jačí výběh, buddhistická stupa nebo hliněná pec na chleba. Obnovená cesta s poznávací stezkou nabídne příležitost pro setkávání místních, nejen Čechů a Němců, ale i Romů a Vietnamců z okolí, které areál zaujal a kteří projevili zájem zapojit se do realizace.

realizátor: Thonmi z.s.
místo: Velký Šenov, Ústecký kraj
období realizace: květen 2021 – září 2021
projekt byl podpořen částkou: 62 631

Tento projekt byl podpořen ve spolupráci se značkou Opavia.