Před plzeňským činžákem místní uspořádali sousedskou slavnost

Sousedé z jednoho plzeňského činžáku se chtěli lépe poznat a rozhodli se proto uspořádat první ročník sousedských slavností. Grant využili na nákup zahradního grilu, stolů a lavic. Skupina dobrovolníků, kterou tvoří aktivní lidé žijící v daném místě, uspořádala dvě sousedské akce, jednu malou jen pro pár vchodů a o týden později velkou komunitní slavnost před školou, kam přišli lidé ze širšího okolí, ale i jiných koutů Plzně. Na obě akce přišlo i navzdory špatnému počasí mnoho lidí, někteří donesli buchty nebo jiné drobné domácí občerstvení a ochutnávalo se navzájem. Největší přínos vidí organizátoři v tom, že se sousedé společně zastavili a povídali si. Na sousedy ale čekal i bohatý program – rukodělné dílny, sportovní aktivity, živá muzika, domácí občerstvení nebo grilování. Podařilo se také navázat spolupráci s několika místními firmami, které darovaly materiál do kreativních dílen a vznikla tak krásná dílka, která si hlavně dětští návštěvníci akce hrdě odnášeli domů. Díky štědré podpoře místní komunity se v rámci kampaně na Darujme.cz podařilo vybrat dost peněz, aby se zafinancoval letošní ročník a pořídily se i klíčové položky pro budoucí sousedské akce. Veškeré občerstvení bylo i díky tomu zdarma a dobrovolné příspěvky od návštěvníků byly po skončení akce odeslány na dobročinné účely.

program: Místo, kde žijeme
realizátor: Petra Nenutil Hefnerová