Příměstský tábor Sokolka

Z Ukrajiny mezi nás Česká republika Liberecký

V Jablonci nad Nisou je dle statistik cca 1700 uprchlíků z Ukrajiny. Pro všechny příchozí se podařilo najít ubytování. Ve spolupráci s městem v březnu vzniklo Integrační centrum pro rodiny z Ukrajiny s názvem Sokolka. V té probíhají volnočasové aktivity, výuka českého jazyka, humanitární pomoc v podobě potravinových balíčků a ošacení. Dále zde funguje kavárna, dětský koutek, počítačový a čtecí koutek. Volnočasové kroužky zahrnují např.  basketbal, volejbal, výtvarný kroužek, kreativní tvoření, současný tanec, v Sokolce funguje kavárna, kde pracují ženy z Ukrajiny. V červenci a srpnu byl posílen volnočasový a výukový program pro rodiny a týdenní příměstský tábor pro děti z Ukrajiny. Děti si užili paddleboardy na jablonecké přehradě, návštěvu ponny ranche ve Vratislavicích, návštěvu Husky centra v Hraničné, návštěvu lezecké stěny Makak, probíhala výuka českého jazyka a také výtvarné aktivity.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Tělocvičná jednota Sokol Jablonec n. Nisou