Prostor před sokolovnou v Jablonci rozkvetl

Projekt „Okolo Sokola“ si dal za cíl oživení Fűgnerovy ulice a propojení lidí ze Sokola, z přilehlé lokality a z komunitního centra Sokolka (pro občany z Ukrajiny s vízem dočasné ochrany). Společně vysadili květinové záhony před jabloneckou sokolovnou, symbolicky 24. srpna na Den nezávislosti Ukrajiny. Účastníci byli pozváni facebookovou událostí a letáky, které byly vylepené na veřejných plakátovacích plochách a umístěné na veřejně přístupných místech v lokalitě. Vše bylo konzultováno se zahradnicí, která se věnuje trvalkovým záhonům. Díky tomu byla uzpůsobena skladba a počet sazenic vhodných pro vybrané místo. Akce byla slavnostně zahájena, v jejím průběhu proběhly i další aktivity. Za zmínku stojí kurz výroby ukrajinských panenek – motanek, nebo malování na obličej pro děti. Podávané občerstvení bylo nabízené z toho, co kdo připravil nebo přinesl k dispozici. Celé akce společně s výsadbou se odhadem zúčastnilo asi 80 lidí.

program: Místo, kde žijeme
realizátor: Tělocvičná jednota Sokol Jablonec n. Nisou