Relaxační zahrada na návrší: Úprava okolí místního kostela

Živá komunita Česká republika Středočeský

Cílem byla úprava prostoru kolem kostela, kterému se v Mnichově Hradišti říká „kostelní návrší“ a které je jedním z mála zelených míst v centru města. Proběhlo několik dobrovolnických brigád, kterých se účastnili nejen obyvatelé Mnichova Hradiště, ale i dokonce studenti z učiliště Škoda Auto. Na nich se upravilo prostranství, vybudovali cestičky, proběhla výsadba a umístění mobiliáře. Vzniklo tak místo v blízkosti centra města, kde je možné se setkávat, odpočívat, kochat se hezkými výhledy na historickou část, ale zároveň se i něco zajímavého o městě dozvědět. Návrší má pro komunitu důležitou roli – mohla se tak pro něj najít nová náplň a celkově došlo k dalšímu velkému posunu v rámci snahy spolku zlepšovat a rozvíjet sousedské vztahy ve svém městě.

V rámci projektu též proběhla fundraisingová velikonoční akce pod názvem Vítání jara, u které organizátoři netušili, jaký bude mít ohlas u místních lidí. Nakonec byl obrovský a vypadá to, že se z této akce stane tradice!

realizátor: Žijeme pro Hradiště z.s.
místo: Mnichovo Hradiště, Středočeský kraj
období realizace: 19. 1. 2017 – 18. 1. 2018